Stomatolog Beograd – zubni implantat

Sve češće možete videti da postoji metode kod lečenja zuba i ostalih problema kada zubi nisu lečeni na vreme, nove i savremenije metode nego prethodnih godina. Sve više zubara stomatologa u Beogradu nudi usluge zbnih implantata koji mogu zameniti vaš zub možda i bolje od prirodnog. Da takoje ne preterujem.

Stomatolog nam objasnjava šta su to implantati

Danas je gubitak jednog više ili zuba savim čest slučaj kako nam je rekao stomatolog. Na mestu ispalog zuba ostaje prazan prostor  koji ne samo da estetski pravi problem, već se i zubi gde ima praznina proređuju. Zbog toga prazan prostor treba popuniti, iz estetskih i funkcionalnih razloga. Zubni implantat je mali vijak koji se ugrađuje tamo na onom mestu gde vam fali zub bilo da je u pitanju gornja ili donja vilica. Matrijal od koga se pravi je većinom od titana, jer je on takav da može da srasta s kosti i naš organizam ga ne prepoznaje kao strano telo. Implantat služi kao zamen aza koren zuba i kao nosač za krunicu zuba, most ili proztezu. Impantat je mnogo bolje rešenje od mosta jer kada imate jednu prazninu koju treba da popunitem ne morate da brusite dva zuba koji su zdrva da bi na njih nalepili most. Ugradnja implantata se radi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolna.

Zubari ili stomatolzi preporučuju ugradnju implantata jer to trajno rešenje za izgubljeni zub. Kada izvadite zub kost prpoada u tom području, ugradnjom implantata zaustavićete i sprečavate prodanje koštane strukture. Kada se implantat intergiše i vašu vilicu deluje kao vaš zub, možete jesti sve bez problema i straha i normalno govoriti. Morate samo obratiti pažnju na negu zuba jer povećanje bakterija može dovesti do upale, a upala je rizik za implantate.

Redovan oralna higijena i poseta stomatologu i nov zun služiće vam doživotno. Većina stomatolaga zubara u Beogradu nudi vam usluge, a sada zante otprilike i o čemu se radi u tom zahvatu.