Jeftina oprema za kupatilo luksuznog izgleda? Moguće je!

Uz upotrebu različitih materijala, oprema za kupatilo danas je usavršena do te tačke da na nju ne morate potrošiti mnogo novca kako bi Vaša kupaonica delovala luksuzno i prefinjeno – i pritom ne mislimo na razbijanje pločica i kompletno renoviranje! Veoma lako, sada oprema za kupatilo u vidu setova i manjih detalja može učiniti da ova prostorija zaista deluje skupo i u potpunosti promeni svoj stil: evo i kako.

Elegantna podna oprema za kupatilo

Za početak, krenite od poda. Pod bi trebalo da popuni podna oprema za kupatilo u vidu prostirki i polica, koje možete smestiti čak i ako imate minimum mesta.

Najpre, podna oprema za kupatilo neka bude što svedenija i po mogućstvu u crno-beloj boji kao osnovi. Kako se bele prostirke lako prljaju, to savetujemo da koristite crnu ili sivu prostirku koja će biti debela i čupava poput minijaturnog tepiha, a koja će sigurno delovati skupo i bogato.

Podna oprema za kupatilo u ovoj varijanti trebalo bi da prati podne police, rađene prema dimenzijama i prema preporuci što više. Uvek se podna oprema za kupatilo može naći i u uglu, te možete raditi i ugaone police po meri. Umesto drveta ili nekog drugog materijala, za skup i luksuzan utisak koristite kombinaciju stakla i čelika. To znači i da će podna oprema za kupatilo biti otvorena, odnosno da ćete na police ređati sitnice dostupne oku, te vodite računa kako ćete ih organizovati. Svakako, najbolje će biti da ih smestite u setove.

Oprema za kupatilo u luskuznim setovima

Setovi u kojima se najčešće prodaje oprema za kupatilo trebalo bi da deluju što skuplje, ali ovde ne morate uložiti mnogo novca da biste postigli luksuz. Naime, biće dovoljno samo da oprema za kupatilo bude od keramike, te da birate belu ili sivu boju. Trebalo bi da vodite računa i o tome da oprema za kupatilo bude jednobojna ili, ako baš morate da birate šare, gledajte da budu svedene i obavezno samo u dve boje.

Bilo bi dobro i da nađete opremu za kupatilo koja će na vrhu imati pumpice ili zatvarače koji imitiraju zlato, kako biste upotpunili celokupan utisak. Tako ćete se poslužiti malim trikovima kako bi sve delovalo luksuznije, istovremeno pazeći da sve bude „pod konac“, te da se kozmetički preparati nalaze upravo u ovakvim bočicama, jer šarenilost brendova deluje neukusno i stvara nered. Ako Vam je luksuzno kupatilo prioritet, moraćete ovo da izbegnete.

Detalji koji „podižu cenu“ prostoriji

Nakon što oprema za kupatilo u setovima bude poređana a kozmetički preparati sklonjeni sa videla, savet je da i ostale sitnice uklopite prema ovome. Tako možete dodati svećnjake sa zlatnim šarama, sive i crne na police, te peškire isključivo u beloj ili crnoj boji, kako biste ostali u domenu kontrasta i na ovaj način.

Međutim, da sve ne bi delovalo previše uniformisano, predlog je da oprema za kupatilo bude i u nekim crvenim akcentima, što ćete lako postići dodavanjem crvenog peškira za ruke ili rama ogledala iznad lavaboa. To će biti sasvim dovoljno da „začini“ elegantnu atmosferu koju je ovakva oprema za kupatilo već postigla.