Dekorativni kamen, krecenje zidova

Kada razmišljate oko uređenja zidova poslovnog ili životnog prostora, postoji nekoliko varijanti kao samo najobičnije krečenje zidova, do nekih zaznih dekoracija. Obično se koristi prirodni kamen za dekoraciju zidova, dekorativni 3D paneli, leočjenje tapeta, i neke druge zidne tehnike.

Kod dekoracije zidova ako već imate nameštaj treba da uklopite i obratite pažnju na oblik, dimenzije namestaja, stil namestaja. Treba odrediti šta menjate i dekorišete, koji zid, da li je to meki pregradni, zid u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi, da li vaš dugački hodnik i slično. Dekoracija zidova zavisi i od vađeg budžeta, pa ako nećete mnogo da investirate, onda je i krecenje sasvim dovoljno.

Prirodni dekorativni kamen

Prirodno okruženje koje možete postići sa dekorativnim kamenom i osećaj koji pruža jedinstvena tekstura kamena. Uz sve to prirodni kamen je ekonomičan materijal, a utisak i efekat koji ostavlja na zidu je nenadjebiv. Prirodni kamen za dekoraciju je univerzalno rešenje, računa se kao ekonomičan materijal, koristi se u svim enetrijerima, kako u modernim, tako i rustičnim enterijerima. Kolika je cena dekorativnog kamena? DA preračunamo jedan prosečan zid od 8 kvadrata, najčešće onaj iza televizora u dnevnoj sobi, dođe sve oko 250€ sa majstorm i lepkom za kamen. Sad ako se poredi sa troškom krecenja, onda i jeste neka cifra, ali ovako ako računate i nije.

Kada birate boju kamena i već imate opremljen stan, onda je nabolje da koristite neutralne boje kao što su bež ili bela. Ako vam je ipak velika cena kamena za dekoraciju, onda možete i da napravite i jeftiniju varijantu. Imate plastificirane tapete sa imitacijom prirodnog dekorativnog kamena koje će postići vizuelni isti efekat, a proćete jeftinije i brže. Da napomenem da je sve mnogo bolje i efektnije ako se uklopi sa osvetljenjem, pa verovatno da to sve uklopite morate i izmeniti električnu merežu i promeniti osvetljenje, možd aneki spušteni plafon. Tapete se lepe sada uglavnom samo na jedan zid, pa sve izgleda efektnije.